Bygg ditt unika drömkök

Bygg ditt unika drömkök

Det vilar en lyxig och naturnära elegans över Kvänums showroom i Malmö. Det som från utsidan ser ut att vara en mindre butik döljer en fantastiskt fin lokal med inspirerande och vackra kök i varierande stil. Vi träffar Malin Jørgensen som är inredare på Kvänum i Malmö för att försöka få svar på frågan – Vad ska man tänka på när det är dags att bygga sitt drömkök?

Jag tycker att det är väldigt viktigt att se till helheten och bena ut vilka behov man har. Alla personer är olika och vi gillar att umgås på olika sätt. Många gånger är köket en central del för umgänge i hemmet och därför bör man ha koll på vad som är viktigt med köket innan man börjar designa och bygga, säger Malin.

Unika kök som tillverkas på beställning

När vi promenerar genom det vackra showroomet slås jag av de många men små detaljerna som ger köken det där lilla extra. Till skillnad från kök som massproduceras, har Kvänum blivit kända för sitt öga för att skapa unika och hållbara kök av hög kvalitet.

– Vi är väldigt noggranna och varje liten centimeter av köken som vi designar görs utifrån personliga mått och tillverkas på vår fabrik i Kvänum i Västergötland. Det är viktigt för att vi ska kunna kvalitetssäkra allting som levereras så att köket och dess funktion är perfekt för kunderna, förklarar Malin och visar snyggt skurna linjer, väldesignade detaljer och funktionella skåp i ett av köken.

Kvalitet med fokus på detaljer

Hos Kvänum finns ett brett sortiment som tillgodoser de flesta stilar, från klassisk design till kök med mer modern touch. Luckor, träslag, kulörer och material går att variera in i det oändliga eftersom all inredning tillverkas på beställning.
Vårt jobb är att hjälpa den som vill ha ett nytt kök och att hitta de funktioner och material som passar behovet bäst. Som inredare tycker jag att detta jobbet är superkul eftersom det är så väldigt fritt, varje kök är unikt och likaså varje kund, säger Malin. Det som alltid är återkommande är vår höga servicenivå, vi ser till att allting flyter på bra och kvalitetssäkrar många gånger längs med vägen för att köken ska bli perfekta, fortsätter hon.

Enkelhet och raffinemang, stram form nära naturen

Trots att alla köken i Kvänums showroom ser olika ut kan man tydligt se att den gemensamma nämnaren är exklusiva och naturliga materialval. Det är stilrent och detaljerna är det som får uppmärksamhet.

Jag brukar alltid säga att det viktigaste vid val av kök är att tänka långsiktigt. Det är värt att investera lite extra i hållbara material som åldras med stil istället för att slitas ner. Det är också värt att tänka enkelt i val av färger och material för att skapa ett kök som man inte tröttnar på och hellre låta detaljerna tala, säger Malin och fortsätter; Vi jobbar till största delen med naturmaterial och fördelen med det är att det håller länge och att det åldras med stil. Min rekommendation är att prioritera kvalitet, det är vad som blir grunden till ett hållbart och vackert kök, avslutar hon.


Malins tre bästa tips

Malin Jørgensen, inredare


1. Tänk långsiktigt när det gäller material för att skapa ett hållbart kök.

2. Enkelhet. Gör det inte för invecklat, låt design och naturmaterial kombineras med genomarbetade detaljer.

3. Använd dig av duktiga och erfarna hantverkare för att få ett bra
slutresultat och en smidig renoveringsprocess.
Text: Agnes Jarfjord
Foto: Kvänum

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *