Champagne och tilltugg för nyårsminglet!

Champagne och tilltugg för nyårsminglet!

Snart är det dags för den årliga nyårsfesten och vad är festligare än champagne? Här hittar du perfekta champagner i olika prisklasser och festliga snittar som du kan bjuda på till nyårs-minglet. 


Champagne mellan 200-300 kronor.

A Viot Brut Tradition 
Torr och frisk smak med inslag av rostat börd, fyllig nougat, gula äpplen och mandlar, torkade örter tillsammans med mineral och citrus. (Nr 77657, 195 kr, 12%, Frankrike)

Beaumont de Crayères Grande Réserve Brut 
En frisk och fräsch smak med inslag av röda äpple, nougat, rostat bröd, vit choklad och apelsin. En fantastik champagne som är mer än väl värd sitt pris. (nr 7891, 239 kr, 12%, Frankrike)

André Clouet Grande Réserve 
Fräsch och fruktig smak med djupa toner av röda äpplen, rostat börd, nötter mineral och apelsin. Klassisk champagne med en härlig syra. (nr 7686, 295 kr, 12%, Frankrike)


Lite finare champagne för finsmakaren

Louis Roederer Brut Vintage 2009 
Frisk och nyanserad smak av apelsin, vit choklad, nötter, rostat bröd, gula äpplen och ljuvlig honung. En perfekt champagne mellan standard och lyx som alltid går hem. (nr 76510, 575 kr, 12%, Frankrike)

Dom Pérignon 2009 
Torr och frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, mineral, ljus choklad och mandarin. En av våra absoluta favoriter. (nr 7428, 1599 kr, 12,5%, Frankrike)

Cuvée Sir Winston Churchill 2004 
Frisk och komplex smak av röda äpplen, nougat, rostat bröd, mineral och citrus. En underbart god champagne som är värd varenda krona. (nr 7548, 1699 kr, 12,5%, Frankrike)

Krug Grande Cuvée 
Frisk och fyllig smak med massor av nougat, ljus bröd, gröna äpplen, hasselnötter, apelsin, krusbär, mineral och vit choklad. Storslagen champagne med en fantastisk eftersmak. Lyx på flaska. (nr 7494, 1529 kr, 12%, Frankrike)


Tilltugg som passar perfekt till champagne.

Burrata med vit sparris och prosciutto
En fräsch och enkel rätt som passar utmärkt till bubblor.
Lägg Burrata (vi valde en med tryffel), ruccola, kokt vit sparris och prosciutto på ett fat. Toppa med pinjenötter, lagrad balsamico, olivolja, salt och peppar. Voila!

Halstrad pilgrimsmussla med blomkålskräm
Det perfekta snacket för nyår går snabbt – och den halstrade pilgrimsmusslan tar inte mer än ett par minuter. Blomkålskrämen kan förberedas kvällen innan. Koka blomkålen i mjölk och grädde tillsammans med ett par timjankvistar. Mixa och smaka av med smör, grädde, vitvinsvinäger och salt tills den smakar gott. Spritsa blomkålskrämen på den nyhalstrade pilgrimsmusslan och toppa med en dillkvist.
Tips: För den modiga kan en droppe tryffelolja adderas som topping.

Råraka med löjrom
Kanske en av våra mest klassiska snack, men den går aldrig ur sin tid. Framförallt inte när den kombineras med bubblor i glaset. Rårakorna serveras till sin fördel nystekta. Ställ fram skålar med creme fraiche, löjrom och finhackad rödlök och låt gästerna toppa sina egna, nystekta rårakor.

Gott nytt år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *