Våra bästa dryckestips inför helgen

Våra bästa dryckestips inför helgen

En champagne i världsklass

Charles Heidsieck Brut Réserve

Denna champagnen har bara funnits på Systembolagets hyllor i något år men har hyllats unisont av vinexperter och sommelierer både i Sverige och internationellt. Hemligheten är en stor (40%) del reservviner från äldre årgångar. I den cuvéen som nu säljs är den äldsta komponenten från 1996. Denna komplexa och eleganta champagne har en genomsnittsålder på imponerande 10 år och dess mognad gör det till en utmärkt matchampagne.

Art.nummer: 77522
Land: Frankrike
Distrikt: Champagne
Pris: 459 kr


 
 

Bubblor av oväntat hög kvalitet 

Giotti Prosecco Extra dry

Proseccotrenden fortsätter och vi har smakat det senaste tillskottet på hyllan. Trots det imponerande priset levererat Giotti Prosecco Extra dry en oväntat hög kvalité. Smaken är torr och frisk med härliga inslag av citrus, päron och melon. En trevlig och väldigt prisvärd prosecco.

Land: Italien
Distrikt: Venetien
Artnr 74806
Pris 78 kr

 

 

 
 

Vitvinsglögg  med Mackmyra whisky

Svensk Vinter

En kryddig kärleksaffär mellan svensk ursprungsromantik och stolt hantverkstradition. Svensk Vinter fungerar inte bara somglögg utan passar utmärkt som basingrediens för innovativa grepp bakom bardisken. Friskt och fruktigt vitt vin, ingefära, pomerans, kanel och äkta vanilj toppas med ofiltrerad ekig maltwhisky från fat hos svenska Mackmyra.Art.nummer: 80213
Land: Sverige
Pris: 119 kr

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svensk hantverksmässig premiumgin

Tareq Taylor Craft Gin 

Denna premiumgin av typen London Dry överraskar med en härlig doft av örter och kryddighet. Smaken är torr och len med tydlig enbärskaraktör och följs av en blommig avslutning. Vi hittar fräscha toner av gurka och citrusfrukter, samtidigt som koriander, angelikator, älgört, myskmadra och långpeppar ger en exotisk och aromatisk touch. En utmärkt bas i klassiska gin-drinkar som Dry Martin och Gin & Tonic.

Land: Sverige
Art. nummer: 8781202
Pris 349 kr

 

Ett nyanserat och kryddigt rödvin

Allegrini Valpolicella Superiore

Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso och Appassimentoviner. Vi har druckit Allegrini Valpoliciella Superiore, ett nyanserat och kryddigt vin med inslag av fat, mörka bär, lakrits, choklad och vanilj. Ett mycket gott och prisvärt vin som passar bra till lagrade hårdostar eller smakrika rätter av lamm- och nötkött.

Land: Italien
Distrikt:Venetien
Art.nummer: 6010
Pris: 119 kr