Elbilar – favoriter och nykomlingar

Elbilar – favoriter och nykomlingar

2012 lanserade Tesla sin första elbil Model S. Mycket har hänt sedan dess och idag kör en mängd varianter från olika tillverkare på de svenska vägarna. Även om Tesla fortfarande dominerar marknaden dyker det konstant upp nya kommande modeller. Här kan du läsa om de mest populära elbilarna och några av de kommande modellerna.


Tesla Model S

Bilen som förändrade elbilsmarknaden när den lanserandes 2012. Trots att bilen precis fyllde åtta år imponerar den fortfarande. Model S erbjuds i nuläget endast med det största batteripacket vilket gör att den redan exklusiva modellens prislapp hamnar över miljonstrecket. Räckvidden är hela 63 mil och vill du ha lite extra krut i motorn med den snabbaste versionen ”P100D” kostar kalaset 1,6 miljoner. P100D går från 0-100 km/h  på imponerande 2,7 sekunder, en siffra som till och med sportbilar har svårt att matcha.

Pris: från 1 183 600 kr


Audi e-tron

Audis e-tron är en utmanare i det exklusivare segmentet. Bilen känns förvånansvärt lätt trots att den är en suv som är lastad med ett tungt batteripack på 95 kWh. E-tron är lika mycket en trygg familjebil som en sportig suv och ett terrängmonster. Allt om bilar påstår att Audi med sin e-tron modell har satt en helt ny standard för alla elbilar i premiumklassen.

Pris: Från 885 000 kr


Jaguar I-Pace

Jaguar var först med att lansera en värdig konkurrent till Teslas exklusiva Model S och X med den lyxiga suven I-Pace. Bilen glider tyst och fint fram på både vägen och i terrängen. Med två elmontorer kommer I-pace upp i imponerande 400 hästkrafter.

Pris: Från 849 000 kr


Porsche Taycan

Porsche lanserar sin första helelektriska sportbil Porsche Taycan. Är det snabb du vill vara är detta helt rätt bil för dig. Taycan går från 0-200 km/h på cirka 10 sekunder. Även laddningen är av de snabbare laget. Med ett prestanda batteri baserat på 800-volts teknik är laddningskapaciteten upp till 270 kW. Under optimala förhållanden kan bilen laddas upp till 100 km på 5 minuter. Porsche Taycan kommer i tre modeller; Taycan 4S, Taycan Turbo och den mest exklusiva Taycan Turbo S. Vill du läsa mer om Porsche Taycan klicka dig vidare hit.

Pris: 4S från: 1 170 000 kr, Turbo från: 1 700 000 kr och Turbo S från: 2 080 000 kr.


Tesla Model X

Med några år på nacken lyckas Model X fortfarande på många sätt vara den mest kompletta bilen på marknaden. Bilen är över fem meter lång och nästan 2,3 meter bred om man räknar från backspegel till backspegel. Det är alltså en väldigt rymlig och luftig förarmiljö som lägger mycket fokus på komfort. Räckvidden är snäppet under Model S och ligger på ca. 50 mil. Model X går endast att få tag på med det stora batteripacket ”100D” och modellen kostar aningen mer än Model S.

Pris: Från 1 231 200 kr


Polestar 2

Polestar ägs till hälften vardera av Volvo och Kinesiska Geely. Elbilar i premiumklassen är vad företaget siktar in sig på och i skrivande stund har de enbart visat upp två modeller, Polestar 1 och 2. Polestar 2 släpps till sommaren 2020 och kommer följa Tesla 3’s fotspår med en helt vegansk interiör. Bilen är en futuristisk 5-dörrars fastback, full med unika designfinesser. Baklyktorna går längst hela bilens bredd och växelspaken är sexkantig med en belyst Polestar-logo i mitten. Bilen går 0-100 km/h på under fem sekunder och den uppskattade räckvidden är 500 km. Polestar 2 har ingen nyckel utan du låser istället upp bilen med din telefon.

Pris: Från 659 000 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *