De hetaste inredningstrenderna under 2020

De hetaste inredningstrenderna under 2020
Rått och industriellt, murrigt och mysigt, eller naturnära och organiskt – det är dags att spana in nästa års inredning och välkomna nya och nygamla trender.
 
Inspiration från naturen och dess former, material och färger genomsyrar några av inredningstrenderna inför nästa år. Det är också stort fokus på långvarig och tidlös design och att återupptäcka det man redan har hemma. Är du en natur älskare, söker du en industriell stil eller är det mörka och murriga färger som lockar mest? Här är fem starka inredningstrender inför 2020.
 
Hållbart istället för utbytbart
En av de starkaste inredningstrenderna som känns helt rätt i tiden är hållbarhet. Vi har ett långsiktigt tänkande när vi inreder och är noggranna med att materialvalen är klimatsmarta. Svenska träslag som ek, ask och björk är både klimatsmarta och stilrena vilket passar perfekt ihop med den nordiska inredningsstilen. Tillsammans med detaljer som handgjorda kuddar, filtar, glas
och keramik skapar du en tidlös design i ditt hem. Genom att slipa och lacka om ett trägolv istället för att riva ut det och lägga nytt eller lackera om köksluckorna istället för att köpa nya kan du dessutom renovera hållbart.
 
Organiska former
Naturen och organiskt är en stor inspirationskälla som präglar inredningsdetaljerna i år. Här finns ljusstakar, vaser, skålar och dekorationer i form av snäckor, koraller, växter och djur, men även runda och ovala former i naturnära färger.
 
Naturnära färger
En annan av säsongens trender är naturnära jordiga kulörer. Här är det färgerna beige, grått och brunt som står i centrum. För vissa kan naturnära låta tråkigt och opersonligt – men med detaljer som lampor av rispapp, keramik i bruna toner och detaljer i sten, naturmaterial och rotting skapar du harmonisk stämning i ditt hem.
 
Murrig färgpalett
Utöver de ljusa och naturnära kulörerna tar den murriga paletten plats som en av de hetaste färgtrenderna. Här ser vi färger som mörkblått, vinrött och mörkgrönt tillsammans med både blanka och borstade metaller och textilier som sammet och manchester. En murrig färgpalett är lika med hög mysfaktor!
 
Industriella inslag
Kallare toner som blått, svart och grått och detaljer i industriell design fortsätter att vara en stående inredningstrend. I kombination med naturmaterial ger den råa och industriella designen ett varmare utryck.
 
Text: Sofia Granlund
Foto: Matri
Foto: By On
Foto: Dixie