Hotelltest: Bohemisk lyx i centrala Köpenhamn

Hotelltest: Bohemisk lyx i centrala Köpenhamn

Bohemisk lyx och iögonfallande design kombineras med hållbarhetstänk och exotisk känsla. Vi pratar om Skandinaviens kanske mest instagramvänliga hotell – Manon Les Suites. Tio minuter från Hovedbanegården ligger ett av Köpenhamns femstjärniga hotell. Perfekt för den som vill spendera ett par dygn i huvudstaden och samtidigt få uppleva det närmsta vi i Skandinavien kan komma Bali.

Föreställ dig att vakna under en böljande vit sänghimmel omgiven av vackra designmöbler och konst från världens alla hörn. I en bohemisk och lyxigt inredd svit med två badrum, ett stort sällskapsrum, ett mindre kök och ett vackert inrett sovrum.

På sjätte våningen avnjuts en ekologisk frukost med varierat utbud som erbjuder allt ifrån nygräddade pannkakor till nyttiga juicer. Maten och servicen genomsyras av samma kvalitetstänk som förväntas av ett femstjärnigt hotell och frukosten avnjuts i en mysig servering med utsikt över Köpenhamns gator.

Sviten är utrustad med två TV-apparater, Marshall högtalare och en generös minibar

Efter morgonrutinen kan du antingen ge dig ut och uppleva Köpenhamn eller koppla av i det sköna poolområdet. Med stora poolsängar, loungemusik och en välsorterad bar som serverar både förfriskningar och mat är det inte svårt att spendera en hel dag eller två i den avkopplande och exklusiva atmosfären.
Detta är det närmsta vi kan komma exotiska resmål i Skandinavien, den stora skillnaden är att Manon Les Suites ligger centralt beläget i Köpenhamn

Hotellets 87 sviter ligger fördelade på fem våningsplan och omringar hotellets hjärta – det exotiska poolområdet. De gröna växterna sträcker sig längst med väggarna och vacker belysning hänger från glastaket.

Takterass mitt i stan? Ja tack!

Utöver den iögonfallande poolen har hotellet dessutom en påkostad bastuavdelning på översta våningen. Det är också där den fina takterrassen ligger belägen som under sommarhalvåret passar utmärkt för den som vill koppla av i en solsäng mitt i storstaden.
Manon Les Suites är lika personligt som ombonat och atmosfären ger direkt en feel-good känsla. De stora ytorna, det varierade matutbudet och dess centrala läge gör att hotellet passar lika bra för barnfamiljen som för kompisgänget.

Oavsett om du besöker Köpenhamn för att uppleva allt storstaden har att erbjuda eller om du är ute efter avkopplat häng i behaglig miljö så är Manon Les Suites värt ett besök.


Text: redaktion@voidmagazine.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *