Kompromisslös kvalitet och design

Kompromisslös kvalitet och design

För två år sedan öppnade Slettvoll sin butik på Södergatan 5 i Malmö. Utöver Malmö har Slettvoll totalt femton butiker i Norge, en i Göteborg och en i Stockholm. I butiken på Södergatan får vi ett trevligt bemötande av butikschefen Gabriella Bjunö Lennser och hennes kollegor Sophia Lignercrona, Magdalena Adamow och Lise-Lotte Nydahl. Det behövs inte många sekunder innanför dörrarna i den stora butiken innan man förstår att det finns något mer än bara möbler och inredning som genomsyrar Slettvolls filosofi.

– Vi är duktiga på design och kvalitet och följer inte nödvändigtvis de senaste trenderna. För oss är det viktigt att skapa inredning och möbler som håller under lång tid, förklarar Gabriella. Hemmet är så mycket mer än bara möbler, det är i hemmet vi samlar kraft, umgås, inspireras och lever. Och därför är vår filosofi att alltid skapa hem som är anpassade efter varje unik person.

Foto: Olle Enqvist

Få hjälp med hela hemmet

Till Slettvoll kommer inte bara de som är intresserade av en viss sorts möbel eller inredningsdetalj, butiken erbjuder personlig rådgivning i form av hembesök, planritningar och projektledning för de som vill få hjälp att skapa ett trivsamt hem. En tjänst som ingår hos alla kunder.

– Vi hjälper våra kunder med allt ifrån att skräddarsy möbler för ett specifikt utrymme, till att kvalitetssäkra produktionen och leverera produkterna hem till beställaren, förklarar Gabriella. Vår filosofi går ut på att kunna erbjuda helhetslösningar som våra kunder trivs med under lång tid och då är det viktigt att vi tittar på helheten för att skapa det unika hemmet för varje individ, fortsätter hon.

Tack vare den tidlösa och klassiska stilen har Slettvoll kunder med blandad ålder och olika behov. Vissa behöver en helhetslösning till sitt hem andra har fått nya behov eller fler viljor att ta hänsyn till vad gäller stil. Även de som bara är ute efter en specifik möbel förekommer, man behöver inte köpa en helhetslösning för att få rådgivning och personlig service.

– Det kan handla om par som ska flytta ihop och hitta en gemensam stil, äldre par som ska flytta från ett större hus till mindre eller familjer som är sugna på förändring. Oavsett behov har vi inredning och lösningar som fungerar för alla, menar Gabriella.

Foto: Olle Enqvist

Egen produktion

Designmöblerna tillverkas i Slettvolls egen produktion på norska västkusten och bakom varje detalj ligger skickligt hantverk. Helhetstänk och funktionalitet genomsyrar familjeföretagets filosofi –  det ska vara inredningslösningar som håller länge, inte bara bra kvalitet på produkterna, utan också stilmässigt hållbart.

– För att leva upp till detta arbetar vi uteslutande med harmoniska färgskalor, naturmaterial och klassisk design, så att basen i inredningen inte känns omodern eller tråkig efter ett tag. Det är alltid bra att ha en bra grund med bra material, noggrant utvalda färger och möbler, för att sedan kunna addera och byta ut komplement i form av exempelvis dekorationer och textilier när man vill uppdatera rummet, säger Gabriella.

Vackra möbler för uteplatsen

I Malmöbutiken gömmer sig dessutom en oas i form av en vackert inredd innergård. Den går inte att avslöja från butikens utsida men är väl värd ett besök, speciellt för den som behöver inspiration till uteplatsen. Slettvolls medarbetare är inte bara duktiga på att skapa personliga inredningskoncept i inomhusmiljö, även lösningar för utomhusmiljöer är något de kan.

– Precis som med våra andra möbler skapar vi lösningar för uteplatsen som ska hålla länge. Det ska vara slittåliga möbler som står emot väder och vind, men samtidigt med en vacker design och tidlösa detaljer, förklarar Gabriella.

Butiken på Södergatan i Malmö är inte bara en plats att besöka för dig som behöver köpa ny inredning. Hit kan du lika gärna gå för att hitta inspiration och titta på vacker design – butiken är unik i sitt slag.

Foto: Olle Enqvist

Gabriellas bästa inredningstips

  1. Tänk igenom hur du vill använda ditt hem. Vad är viktigt i de olika rummen, hur umgås du hemma och vilka funktioner vill du ha? Det är det första att fundera över innan du sätter igång och köper inredning,
  2. Investera i möbler av god kvalitet. Det blir både vackrare och är mest kostnadseffektivt eftersom du slipper byta ut möblerna ofta. Hellre låta detaljerna vara det som man byter ut och förändrar.
  3. Blanda gammalt och nytt. Även om du får hjälp med ett helhetskoncept för ditt hem så är det viktigt att låta den personliga prägeln finnas kvar. Hemmet bor ju ofta i de små detaljerna som man har känslomässig relation till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *