KROGNYTT Pink Head HQ

KROGNYTT Pink Head HQ

Pink Head HQ överträffar de höga förväntningarna. Jag var nog inte den enda som positivt överraskad höjde på ögonbrynen när Pink Head Noodlebar öppnade i Saluhallen. Där stod Wade Brown och drog ut långa elastiska nudlar på beställning och serverade dem i olika smakexplosioner av buljonger och succén var snabbt ett faktum.

Tre år senare kan vi konstatera att den höga nivån består. Precis som den långa kön. Med det som bakgrund var det med höga förväntningar som jag besökte deras nyöppnade systerrestaurang Pink Head HQ ett stenkast från Saluhallen.

Vi får ett trevligt och piggt bemötande när vi kliver in genom dörrarna i den ännu tomma lokalen. Den asiatiska street food-känslan från systerrestaurangen känns snabbt igen. Under tiden vi tittar i menyn delar vi på en skål rökta tuppchips och sichuanleverdipp som passar perfekt med den japanska ölen. Det blir en perfekt start på vad som kommer bli en fantastisk matupplevelse.

Vi blir rekommenderade att börja med två rätter. Bland rätterna hittar vi allt ifrån panerad grisfotsterrin med kinesisk pannkaka till spetskål med fermenterad tofu och söt ingefära.

När vi väl bestäms oss dröjer det inte länge innan de första rätterna kommer in. De friterade anklåren med plommonsås är härligt frasiga och saftiga. Och musslorna som serveras i rykande smakrik bulljong har en väl avvägs hetta från ingefära och chilli. Råttsvansarna som serveras i buljongen, vars äkthet ifrågasätts när ett sällskap i närheten beställer, är perfekt kokta nudlar som med sin form gör sig förtjänta av namnet. 

Servicen är påläst och hjälpsam med vinerna som alla går att få på glas, ett stort plus. Genomgående serveras vi goda viner som passar bra till maten. E  liten men väl utvlad lista som låter gästerna testa det bästa restaurangens vinutbud. 

Kort därpå kommer nästa servering och den panerade grisfotsterrinen imponerar. Den serveras i en kinesisk pannkaka med chilisylt och hade det inte varit för att fler rätter väntade hade vi beställt in fler. 

Spetskålen med fermenterad tofu, ingefära, russin och friterade jordnötter lyfter inte riktigt till samma höjder men vägs upp av ”Hot&Sour”-grönsakerna med koriander, lime och sichuan chiliolja. Trots att vi börjar bli rejält mätta kan vi inte låta bli att prova den bakade fläsksidan med sichuanpeppar och en perfekt krispig svål, även det ett mycket bra val.

Av de tre desserterna som erbjuds avslutar vi med den kinesiska 5-spiceglassen som serveras med maräng, pumpapuré och rostade pumpakärnor. Även deras custard tart med ingefära, katrinplommon och brynt smör, smaksatt med rökt te, serveras oss och det blir den perfekta avslutningen på en riktigt bra smakupplevelse.

När vi ber om notan är lokalen välfylld sedan länge och stämningen på topp. I det öppna köket är det högt tempo och rätterna lämnar luckan i stadig takt.

Väl ute på trottoaren konstaterar vi att Pink Head HQ har infriat förväntningarna och är ett mycket välkommet tillskott till Malmös restaurangscen. Ett ställe där vi ser fram emot att få fly vintermörkret de närmsta månaderna i den härligt pulserande atmosfären och det rosa ljuset från neonskylten.

Text: Krognytt