Prylar för ett smartare hem

Prylar för ett smartare hem

Tekniken fortsätter leverera. På marknaden finns allt från gardiner som går att styra med din mobil till kylskåp som ger dig recepttips och appstyrda luftrenare som rensar bort pollen. Här är de fem mest intressanta prylarna att kolla närmare på för ett smartare hem.

Glöm inköpslistor med ett smart kylskåp

Ett kylskåp med inbyggd kamera kan låta futuristiskt men det är faktiskt verklighet. Har du någon gång stått i mataffären med en vara i handen och frågat dig själv om du har den hemma eller inte? Ett smart kylskåp ger dig information om vad som döljer sig bakom de stänga kylskåpsdörrarna. Med hjälp av en app kan kylskåpet också leta efter recept med ingredienser som du redan har hemma. Du får några förslag på recept samt en lista på ingredienser som eventuellt behöver inhandlas. Värdefullt i en stressig vardag och när du har idétorka men även ett sätt att minimera matsvinnet.

Bild: Samsung

Dörrklocka som ger full koll utanför dörren

En smart dörrklocka kan både underlätta vardagen och öka tryggheten. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren oavsett var du befinner dig. Dörrklockan har inbyggd högtalare och mikrofon vilket gör det möjligt att se och prata med dina besökare. Du kan också få notiser i appen vid upptäckt rörelse och givetvis när någon ringer på.


Appstyrd luftrenare

Tyst, smart och snygg luftrenare som enkelt styrs via en app är ett perfekt tillskott till hemmet. Luftrenaren kan ge dig uppdateringar på luftkvaliteten i realtid och genom att ställa in smartläge kan den själv känna av när luften behöver renas och höja fläkthastigheten. Den agerar också vid föroreningar från ett öppet fönster eller matos. Det finns möjlighet att själv anpassa luftrenaren efter behov och livsstil genom att införskaffa speciella filter, exempelvis antibakteriellt som rensar bort pollen eller tar bort odör. Luftrenaren har en modern hexagonformad design i granitgrå textil och handtag i läder vilket går hand i hand med den skandinaviska inredningsstilen.

Bild: Electrolux

Skippa nycklarna med ett elektroniskt dörrlås

Slipp springa runt och leta efter nycklarna och lås istället upp ytterdörren med din mobiltelefon. Med ett elektroniskt lås kopplat till en app kan du styra låset till din ytterdörr från hela världen. Låset öppnas även automatiskt när du närmar dig dörren och har mobilen på dig. Om du väntar besök från gäster eller hantverkare kan de enkelt släppas in genom appen.


Styr rullgardinerna med mobilen

Tänk att kunna ligga kvar i sängen och hissa upp och ned rullgardinerna med din mobil istället för att gå upp. Det finns nämligen rullgardiner som du kan styra från din mobil på distans och via röstkommandon. Du kan schemalägga när gardinerna ska hissas upp och ned vilket är fördelaktigt när du är bortrest. Eller få gardinerna att sakta hissa upp och ned under en viss tid för att långsamt gör det mörkare eller ljusare i rummet.

Bild: Ikea

Text: Sofia Granlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *