VECKA 48 Konst, streetfood och julmarknad

VECKA 48 Konst, streetfood och julmarknad

Utställning med temat evolution

Var? Rostrum, Västergatan 21 i Malmö
När? 2 November – 1 December

Ida Adler har sedan 2009 arbetat med evolution som genomgående tema i sina konstverk. De visar hur naturen och materian befinner sig i ständig rörelse och omformas på olika sätt. Hit hör celldelning, vätskor, gas, förgreningar och nätverk. I hennes tredimensionella verk får materialet såsom gips, metall, vax, sten och textil en betydelsefull roll.

Autentisk katonesisk streetfood på Davidshallstorg

Var? Davidshallstorg 3 i Malmö

I oktober slogs dörrarna upp till Lu på Davidshallstorg. Krogen är den första i Malmö att erbjuda autentisk streetfood från Hong Kong. På menyn hittar du rätter som grillad anka, wontonsoppa och krispig fläsksida – allt tillagat på traditionellt kantonesiskt vis.

Julmarknad i designens tecken

Var? Living Room, Clarion Malmö Live,
Dag Hammarskjölds Torg 2 i Malmö
När? Lördagen den 30 november 12:00 – 20:00

Under första advent kan du med ett glas ”glubbel” i ena handen och ett ostron i andra strosa runt bland marknadsstånd fyllda med de senaste trenderna inom mode, design och inredning. Dagen bjuder även på kreativa cocktails, goda tilltugg och juljazz. När kvällen närmar sig vankas det fest.

Avskalad konsert med Anna Ternheim

Var? Malmö Live Konserthus, Dag Hammarskjölds Torg 4 i Malmö
När? Lördagen den 30 november. Insläpp 19:00. Konsertstart 19:30.

Den hyllade låtskrivaren och sångaren Anna Ternheim ger sig ut på turné i höst tillsammans med sitt band. Den 30 november intar hon scenen på Malmö Live och bjuder på en avskalad konsert med stundtals snudd på det svulstiga där rösten står i centrum. Det blir både ny musik från hennes senaste album och gamla omarrangerade låtar.

Text: Sofia Granlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *