Konst, cocktail brunch och konsert

Konst, cocktail brunch och konsert

VECKA: Årets andra helg fylls av allt ifrån konstutställningar till brunch och rockkonsert. I vanlig ordning samlar vi här ett urval av upplevelser för att din helg ska bli ännu skönare.

Chokladprovning

För chokladfantasten finns det bara en sak att göra i helgen – chokladprovning. På Chokladfabriken får du lära dig allt om hur choklad framställs och provsmaka i massor.

Var? Malmö Chokladfabrik, Möllevångsgatan 36
När? Lördag 11 januari, 13.00.Konstutställning av Michael Rakowitz

Den amerikansk-irakiske konstnären Michael Rakowitz är känd för att skapa konst av historier och minnen som är kopplade till platser och artefakter som inte längre existerar. I helgen visar kulturskribenten Rakel Chukri utställningen, The Invisible Enemy Should Not Exist, på Malmö konsthall, i dialog med konsthallschef Mats Stjernstedt.

Var? Malmö konsthall, S:t Johannesgatan 7
När? Lördag 11 januari, 14.00


Brunch på Kitchen & Table

Foto: Kitchen & Table

I menyn för Kitchen & Tables helgbrunch hittar vi allt ifrån klassisk Eggs Benedict och Steak Sandwich till Amerikanska pannkakor och Tartlett med bär. Och precis som menyns namn ”Cocktail & Brunch Menu” avslöjar, serveras det även Bloody Mary, Espresso Martini och bubblor för den som vill. Som om inte det goda utbudet vore nog avnjuts brunchen med utsikt över Malmö och Köpenhamn – i Malmö Lives Skybar.

Var? Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg
När? Lördag, från 11.30 till 14.00


.

We Have A Dream

Bilden från vänster till höger: Zara Larsson, Greta Thunberg, Malala Yousafzai. Foto och copyright: Albert Wiking

På Söndag ges det sista tillfället att ta del av We Have A Dream – ett projekt som både är en bok, och i detta fall en välskildrad konstutställning om att lämna sin trygghetszon för att skapa förändring.
Över hundra aktivister, fredspristagare, artister, författare och politiker har valt att medverka för att inspirera andra att förverkliga sina drömmar och visioner. Bland de som medverkat i We Have A Dream hittar du namn som Dalai Lama, Greta Thunberg, Nelson Mandela och Pussy Riot.
Skapad av Albert Wiking och Oscar Edlund och  Daniel Rydén. 

Var? Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg
När? Söndag 12 januari.


Lokal rock på KB

KB lanserar under lördagen ett nytt koncept kallat ”Local Bands, Local Brews”, en kväll för precis vad namnet avslöjar – lokala band och lokalbrygd dryck. Först ut på scen är VA Rocks följt av Sticky Dirt och Hedda Hartar. Vid öltapparna står Rocket Brewing Company och serverar lokalbrygd öl.

Var? KB, Bergsgatan 18
När? Lördag 11 januari, 19:30


Trevlig helg!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *