VECKA 4 En helg för avkoppling

VECKA 4 En helg för avkoppling

Foto: Thomas Hyrup Christensen

VECKA : I slutet av Januari tycker vi det är på sin plats att unna sig extra avkoppling. När solen lyser med sin frånvaro och vi börjar vänja oss vid det grådassiga mörkret gäller det att hitta sin oas och fylla på energidepåerna. Denna veckan tipsar vi därför om platser att besöka och event att medverka på för att få en avkopplande helg.

Stämningsfull fredagskonsert

För den som är på jakt efter en stämningsfull och musikalisk after work är Malmö Opera rätt plats att starta helgen på. Under en fredagskonsert med tonsättare från Syrien, Israel och Tjeckien kombineras vacker musik med afterwork. Modern musik möter verkliga berättelser om sorg och förtryck.

Var? Östra Rönneholmsvägen 20
När? Fredag 24 januari 19.00


Koppla av på kallis

Längst med Ribersborgstranden ligger det välbesökta kallbadhuset med vacker vy över sundet. Från bastuns glasfönster kan du uppleva vackra solnedgångar, från de många bryggorna kan du ta ett iskallt dopp eller bada vedeldad badtunna. I restaurangen serveras enklare måltider, god fika och öl eller vin för den som är sugen på det.

Var? Limhamnsvägen Brygga 1, Malmö.
När? Fredagar 10.00-19.00 och lördag/söndag 09.00-18.00.


Yogaworkshop

Yoga Kendra i centrala Malmö håller en workshop i Yin Yoga Nidra. Under 2,5 timme utvecklar du din förmåga att slappna av och känna in kroppen. Stora delar av workshopen handlar om meditation och du kommer genom yogapositionerna guidas in i djup avslappning. Workshopen kräver inga förkunskaper och passar den nyfikna nybörjaren såväl som den vana utövaren.

Var? Friisgatan 6C
När? Lördag 25 januari, 10.00-12.30


Jazz och albumrelease

På lördag arrangerar Victoriateatern Jazzkonsert med en av landets främsta jazzvokalister Iris Bergcrantz. Kvällen till ära är det release för hennes nya album inspireras av 60-talsjazz, folkmusik, impressionism och experimentell pop.

Var? Södra förstadsgatan 18
När? Lördag 25 januari, från kl. 19.00


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *