Veckans vintips

Veckans vintips

Från tidlösa klassiker till spännande nykomlingar. Vi listar fem av. Våra favoritviner just nu. Både varianter för dig som satsar på mer lyx, och för dig som vill utforska drycker i lägre prisklass. Den gemensamma nämnaren? Gott!

Vinet utan namn

No Name? Kan ett vin verkligen heta så? Jo, om man är vinmakare, heter Andrea Farinetti och är förbannad på beslutsfattarna i regionen som ett år inte tyckte att hans Barolo var en Barolo. Han beslutade sig för att släppa den ändå. Borgogno ”No Name” är kryddigt, nyanserat och smakrikt i stram stil med inslag av mörka körsbär, rosor, fat, salvia och tobak. Perfekt till mörkt kött, krämig pasta, risotto och svamp.

Borgogno ”No Name” 2015
Nr 73661
Pris 289 kr

En frisk och elegant eko-skumpa

Ekologisk champagne är inte vanligt förekommande på vinhyllorna. Denna härliga, bubbliga och ekologiska dryck däremot vill vi varmt rekommendera. En eko-skumpa som är frisk och elegant med bra längd och inslag av citrus och äpplen. Passar bra som apertif eller till rätter av fisk, skaldjur eller ljust kött. Champagnen säljs i en fin trälåda vilket gör att den lämpar sig utmärkt som present-bubbel.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige (Eko)
Artnr 72831
Pris 379kr

Nytt tillskott på naturvins-hyllan

Detta nya och spännande naturvin från Italien känns helt rätt i tiden. Förutom att det är ekologiskt, biodynamiskt och vegancertifierat, smakar det fantastiskt gott. Fat, choklad, mörka bär med lång eftersmak där sent skördade druvor ger extra djup. Ett intressant vin som passar lika bra till lamm och nöt, som till smakrika vegetariska rätter.

Coste di moro Montepulciano d´Abruzzo
Pris 119 kr
Artnr 78230

En Italiensk pärla

Detta fylliga röda vin kommer från Allegrini, en av världens mest kända producenter av Amarone. Merlot, cabarnet sauvignon, carbernet franc och petit verdot möts och skapar en utvecklad och balanserad smak med fatkaraktär. Röda bär, kryddor och mineral möts upp med en silkeslen textur och ett ihållande avslut vilket gör att vinet lämpar sig bra för charkuterier, grillat kött och krämiga pastarätter.

Il Seggio
Pris 199 kr
Artnr 2547

En elegant och pigg Chardonnay

Från Bourgogne i Frankrike hittar vi ett piggt, smakrikt och välstrukturerat vin med friskt avslut. Vinet består av 100% chardonnay och är av årgång 2018. Smak av citron, gula äpplen och mineralitet skapar ett balanserat och elegant vin. Den ljusgula färgen och doften av citrus, exotiska frukter och vita blommor låter oss påminnas om den stundande årstiden. Detta vinet passar som apertif eller till skaldjur och lättare rätter av fisk och kyckling.

Cuvée Madam Bourgogne
Pris 119 kr
Art.nr 70303


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *